teenagehealth

Alla inlägg under september 2014

Av Ottilia Friberg - 17 september 2014 07:45

Lillördag idag! Tänk att halva veckan redan har gått, dagarna bara flyger förbi.

Till rubriken för inlägget, igår gick jag till Stadsskogen för att PW:a i väntan på att pappa skulle sluta jobbet så att jag kunde åka hem med honom.
Och vad hände? Jo jag gick ju såklart vilse! Usch, så läskigt det var, riktigt obehagligt! Jag blev plötsligt helt oorienterad och visste inte ens åt vilket håll jag skulle, eller vilken stig jag skulle gå på. Inga skyltar fanns det heller just där jag var... Jag blev riktigt rädd, men som tur var så hittade jag en stig som jag kände till efter ca. 25 minuter, och då var jag såå lycklig vill jag lova!

Så det blev en lite längre promenad än jag hade tänkt, men det slutade gott i alla fall, haha!

Hade ni en bättre dag än jag? Berätta gärna! :)

Idag väntar skolfoto, långrast då jag tänkte gå ut till G:a Uppsala igen, det var längesen nu. Ska även gå ner på stan och leta efter en bra present till en fin vän som fyller år snart (tar MER än gärna emot tips på present!!)

Glad onsdag härliga läsare!

Av Ottilia Friberg - 16 september 2014 07:46

...och härligt är väl det! Ibland är det ju så skönt att slippa tänka och bara gå i sina vanliga rutiner.
En sådan dag blir det för mig idag, och med 180 armhävningar i kroppen från morgonens mini-pass, så känner jag mig peppad på dagen!
Det blir en kort skoldag med endast tre lektioner, följt av pianolektion, alltid lika kul (och den här veckan kan jag min läxa bra också, hehe...)!
Efter det går jag till "min" älskade Stadsskogen och vandrar runt, längtar tills det!
Ska även köra med min Beurer EM35 (magtränings-bältet) ikväll. Just det, jag ska ju knåpa ihop ett inlägg om det också, får se om jag hinner det idag.

Hoppas alla ni fina läsare får en bra tisdag! :)
Kram!

Av Ottilia Friberg - 15 september 2014 12:27

Jag har ju, som jag nämnde tidigare, att börja med löpning igen som ett av mina träningsmål inför i höst.
Jag tänker nu att mitt mål till att börja med ska bli att springa varje måndag. Jag sprang mycket förut, men sedan kände jag så mycket press på mig själv att det inte kändes roligt längre, utan bara jobbigt. Det är jättesynd eftersom jag annars älskade löpningen!
Men nu vill jag börja lätt, och utan att känna att jag måste springa minst 7 km eller med en viss fart, utan det viktiga är till att börja med att jag gör det!
Idag blir dock ett undantag eftersom jag inte somnade förrän 03.30 inatt och känner att förutsättningarna inte är bra alls, men jag kanske tar igen det någon annan dag, vi får se!

Har ni någon träningsutmaning?

Av Ottilia Friberg - 15 september 2014 07:43

Måndag morgon. Dimma. Kallt. Dålig sömn. Men ändå, jag gör dagen till något positivt!
Jag försöker fokusera mycket på att se det positiva med allt, och jag tycker att det funkar! Jag blir mycket gladare och allt känns bättre. Så när många är ledsna över att sommaren är slut, till exempel, så säger jag "äntligen börjar hösten!". Den är ju nästan överlägset den allra vackraste årstiden med alla sprakande färger!
Så nu ändrar vi inställning; Måndag morgon. Skön morgonträning. Sol som skiner igenom dimman. Inviga nya höstjackan.
Hör ni? Visst låter det mycket bättre?!!
Försök att tänka såhär ni med, så blir vardagen mycket lättare!

Så, hur ser er måndag ut? Den blir väl bra?! ;)

Önskar er en härlig början på veckan!

Väldigt lik en bild jag la upp för några dagar sen, men men... :P

Av Ottilia Friberg - 14 september 2014 09:39

Godmorgon!
Jag har precis börjat dagen med en ordentlig frukost, en ny variant på gröt. Jag tycker att det är så roligt att prova nya smaksättningar på frukostgröten, och dagens blev riktigt god, trots att jag inte hade i något salt alls (jag brukar alltid ha i lite annars). En mjuk och len vaniljgröt blev det! Här kommer receptet, och om ni vill så kan ni tillsätta lite salt, det väljer ni.

Vaniljgröt:
1 dl havregryn
2 dl vatten
2 msk stevia strö (eller annan valfri sötning)
½ tsk äkta vaniljpulver

Blanda havregrynen och vattnet. Värm i micron i 3 minuter på full effekt. Tillsätt sedan stevia och vanilj. Toppa tillslut med valfri topping och NJUT!!

Jag toppade min gröt med frysta hallon och hackad mandel, MUMMA!! :P

Av Ottilia Friberg - 13 september 2014 15:21

Hejsan hoppsan!
Hur har ni det? En bra lördag hoppas jag?!
Jag själv känner mig bara glad, positiv inför mitt liv om man kan säga så. Allt känns liksom som att det blir riktigt bra, haha!

Idag kör jag styrketräning igen, armar och rygg idag! Snart väntar även ännu mera äppelkrattande (det tar ALDRIG slut!!!), så då får kroppen jobba!

Jag har förresten bestämt mig för att sluta med "Dagens Motivation", för det känns väldigt cliché, och man ser ju bilder som dessa överallt på sociala medier idag. Men om ni vill att jag ska fortsätta så gör jag det, säg bara till i så fall.

Senare tror jag att jag ska baka en kladdkaka till ikväll, det lutar mot den proteinrika och kalorisnåla som jag har tipsat om tidigare! Lördagsmys på hög nivå alltså!
Ska ni mysa med något ikväll? Vad? :)
Nej, nu måste jag ta mig i kragen och börja med äpplena!
Vi hörs senare, kram på er, bästa läsare!

Av Ottilia Friberg - 13 september 2014 10:55

Wihoo, det är lördag idag! Yesyesyes!!
Tog en liten sovmorgon imorse, gick sen en mini-prommis med pappa som skulle åka iväg vid 10 med brorsan som ska tävla i badminton. Skönt, men jag ska gå en ordentlig promenad själv snart.

Idag bestämde jag mig för att ta tag i en riktigt dålig vana som jag har; att salta typ allting. Och inte använder jag lite salt heller, jag blir faktiskt lite orolig för mig själv när jag tänker på allt salt jag häller på min mat...
Salt är ju inte alls bra för kroppen, det vet jag, men jag vet inte varför jag inte tagit tag i problemet tidigare. Det är dåligt för hjärtat och kan öka risken för fetma och benskörhet. Men nu ska det bli ändring!

Min utmaning för mig själv är att sluta hälla på extra salt på mat helt och hållet i några veckor. I början kommer allt att kännas smaklöst, men sedan kommer smaklökarna att vänja sig, så det här ska nog gå bra! Att sluta köpa livsmedel med mycket salt väntar jag med, men det blir nog nästa steg!

Jag började imorse när jag åt ångkokt brysselkål (döm mig inte för att vara knäpp, snälla!). Vanligtvis häller jag på en massa örtsalt, men det skippade jag idag! Det smakade förstås mycket mindre, men inte så farligt som jag trott, så jag tror att avvänjningen kommer att gå fort *hoppas*.
Jag hoppas även att den osläckbara törsten jag har ska ge med sig lite, och det kommer den sannolikt att göra.

Äter ni mycket salt? Vågar någon köra samma utmaning som mig?!

Av Ottilia Friberg - 12 september 2014 10:26

Ett perfekt litet mellanmål, en crunchig topping till gröten...
Jag pratar ju förstås om nötter! Dessa små energirika och supernyttiga saker. De är rika på bra och nyttiga fetter, dem som vi behöver få i oss mer av. Dessutom innehåller de en massa andra nyttigheter också!
Jag har alltid med mig en näve nötter i väskan som mellanmål, såå smidigt(dock får vi inte äta det i skolan, men jag äter dem efter jag har slutat).
Mina absoluta favoriter är mandlar (loooove it!), och här kommer en liten lista på några andra nyttigheter, förutom de bra fetterna, som kan hittas i mandlar:
Järn
Kalium
Kalcium
Magnesium
Zink 3
Vitamin E

Så mumsa med gott samvete i dig lite mandlar eller andra nötter, ett perfekt och smidigt mellanmål!

Presentation


Hej! Jag heter Ottilia och är en glad sextonåring med ett brinnande intresse för kost och träning! Här kan du förutom det läsa om min vardag, samt mina tankar och funderingar och glimtar av mina andra stora intressen, fotografi och böcker.
Välkommen!

Fråga mig

1 besvarad fråga

Omröstning

Vad vill du ha mer av i bloggen?
 Recept
 Inlägg om träning
 Inlägg om kost
 Dagboksinlägg
 Inlägg om tankar och funderingar
 Boktips
 Inlägg om stress/sömn/ångest/prestationsångest
 Annat

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17
18
19 20 21
22 23 24 25 26 27
28
29
30
<<< September 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Recept

Recept


Ovido - Quiz & Flashcards