teenagehealth

Alla inlägg under augusti 2014

Av Ottilia Friberg - 27 augusti 2014 20:55

Idag var det "skolstart" på musikskolan.

Det innebär att mina pianolektioner har börjat igen, wihoo så roligt! Jag har en lektion i veckan, med den bästa läraren ever! Han rådgör alltid med mig om vad jag ska lära mig för stycke, hur mycket som är lagom som läxa, etc. och det tycker jag är viktigt när man ska lära sig saker, för man känner ju bäst själv hur man lär sig på bästa sätt.

Jag har hållit igång mitt pianospelande bra i sommar, och jag har lärt mig flera låtar på egen hand, bl.a "All of The Stars" med Ed Sheeran! Så det impade jag lite med idag, hihi ^^

Det stycke som jag ska lära mig nu kommer ifrån en film som heter Amelie, och det är "comptine d'un autre été"! Ett spännande stycke som verkar väldigt roligt!

Haha, nu blev det ett helt inlägg om piano, men det ligger mig varmt om hjärtat och gör mig glad, så därför ville jag skriva om det.

Vilka intressen är viktiga för er läsare? :)

Av Ottilia Friberg - 26 augusti 2014 20:54

En sak som jag försöker att tänka på är att inte säga att jag måste/borde göra saker.

Orden "måste" och "borde" ger en så negativ känsla, gör att man känner press på sig själv, och gör saken ännu jobbigare att tänka på. Det blir då ofta något man skjuter upp och som ligger och maler i bakhuvudet.

Om man i stället använder uttrycken "jag ska" eller "jag vill", så låter och känns saken genast mycket roligare! Eftersom det får en mer positiv klang, så intalar man sig att det inte är så farligt jobbigt. Det är sant, prova själva!

Te.x så låter "jag ska städa mitt rum" mycket lättare än "jag måste städa mitt rum", håller ni inte med??

Ett enkelt tips för att göra jobbiga saker lite lättare, använd det i vardagen så blir ni förhoppningsvis lite gladare! :D

Av Ottilia Friberg - 26 augusti 2014 20:37

Hej vänner, hur har eran dag varit?
Min dag har varit riktigt härlig!
Jag började med en uppladdning bestående av gröt och en bit ingefära på morgonen, och gjorde sedan totalt 11 minuter plankan, dvs. hälften av veckans utmaning!
Det gjorde jag i 2-minuters intervaller, med några minuters vila emellan. En lagom morgongympa :)

Sedan var det en kort dag i skolan, slutade redan13.35 Kan ni gissa vad jag gjorde då? Ja, såklart så gick jag en power walk! Det blev i Stadsskogen idag, och det ska verkligen göras om, såå vacker lövskog det var där, jag tror nästan att jag dör....

Det var min dag i stora drag!

Kram och godnatt!

Av Ottilia Friberg - 26 augusti 2014 11:15

Jag har fastnat för det här med Veckans Utmaning, så vi kör på denna veckan också!

Nu är det 22 minuter plankan totalt som gäller, och vi får se hur jag sprider ut det, återkommer om det senare!

Jag tror at det kommer att gå bra, vad tror ni?

Så, vilka är med den här veckan??! NU kör vi! #WARGPOWER

this weeks challenge

Av Ottilia Friberg - 25 augusti 2014 18:25

TJOHOO, IDAG FYLLER BLOGGEN ÅR!
Eller månad, kanske man ska säga, haha :)
Tänk, idag är det en månad sen jag, tvivlande, skrev mitt första inlägg, wow vad tiden går fort!
Jag var osäker på att allt med att hålla igång en blogg inte var min grej, att jag inte skulle hålla uppdateringen uppe, osv. men det känns faktiskt roligt nu, och jag kommer inte att sluta än på länge!

Jag kan fortfarande inte förstå hur många som tittar in på bloggen, bara under augusti så har hela 325 olika personer lagt ner sin tid till att läsa min blogg, tack så mycket!

Antalet läsare fortsätter att förbluffa mig, jag som blir glad bara av att någon läser det jag skriver, det här är nästan lite eufori för mig.

Ni läsare är det allra viktigaste med hela bloggen, så snälla, har ni några förslag på förbättringar? Kommentera nuuu!!

Kramis!

Av Ottilia Friberg - 25 augusti 2014 14:35

Många klagar på att de inte hinner träna, men det är inte sant!
Allt beror bara på hur man planerar sin tid, och jag hittade en bra bild på instagram som visar 9 enkla exempel på hur man kan klämma in lite träning även om man har ett pressat schema! Varsågoda, nu har ni ingen ursäkt för att inte träna, haha! ;P

Av Ottilia Friberg - 24 augusti 2014 18:31

Hejsan!
Min söndag har varit ungefär lika tråkig som rubriken ovan, därför har jag inte haft någon större lust att blogga, så ni får ursäkta för den dåliga uppdateringen!

Det känns dock okej att ha tråkigt någon dag ibland, så länge det inte blir för ofta, för då blir man nog deprimerad... Nejmen, det är ju faktiskt dagar som denna som gör att man uppskattar allt roligt i livet! Om man aldrig hade tråkigt så skulle man inte tycka att det roliga var lika roligt, om ni fattar vad jag menar!

Vi behöver allihop ha tråkigt emellanåt!

Jag försöker att alltid vara optimistisk och se det positiva med allt, och det borde alla göra, man blir så mycket gladare då!

Men imorgon är det skola igen, så då blir det lite händelserikare i alla fall, ser fram emot det faktiskt!

Hur har eran dag varit? :)

Kram!

Denna bild tog jag förrförra året på tropiska växthuset här i Uppsala, älskar färgerna!

Av Ottilia Friberg - 23 augusti 2014 15:43

Många tycker att tanken på att träna känns jobbig bara för att de måste byta om och köra ett helt pass som tar ganska mycket tid, men så måste det inte alltid vara!

Självklart är det skönare att träna i kläder som är gjorda och anpassade för det, men jag tränar ofta i det jag har på mig för tillfället och gör på så sätt träningen mer spontan.
Eftersom jag oftast sprider ut min träning över dagen och bara kör ett set med några övningar åt gången, så blir jag inte svettig eller så. Dessutom tar ett set bara max 5 minuter att göra, vilket är väldigt smidigt för mig när jag har mycket att göra och t.ex är i skolan.

Min tanke är att man inte behöver göra träning till en så stor grej, för det måste det inte vara!

Men självklart tränar jag även hela pass då jag byter om, när jag har tid till det! Men det jag vill komma fram till är att man kan träna oavsett kläder eller tidspress, för all träning räknas och gör skillnad!!

Därför kan ni räkna med att få se mig i vanliga kläder efter att jag har tränat ;)

Dagens squats är klara, och de utfördes i denna outfit:

Presentation


Hej! Jag heter Ottilia och är en glad sextonåring med ett brinnande intresse för kost och träning! Här kan du förutom det läsa om min vardag, samt mina tankar och funderingar och glimtar av mina andra stora intressen, fotografi och böcker.
Välkommen!

Fråga mig

1 besvarad fråga

Omröstning

Vad vill du ha mer av i bloggen?
 Recept
 Inlägg om träning
 Inlägg om kost
 Dagboksinlägg
 Inlägg om tankar och funderingar
 Boktips
 Inlägg om stress/sömn/ångest/prestationsångest
 Annat

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Recept

Recept


Ovido - Quiz & Flashcards